Publiekslieveling: Lalylala

Publiekslieveling: Lalylala

De verhalen van Carl de Cactus en Fibi de Vos. De ene ging op reis naar Amerika en de andere woont nu bij een schattig meisje 🙂

Ik heb al eens een blogpost gewijd aan Lalylalapoppen, maar deze twee verdienden toch een aparte post, vond ik. Eerst vertel ik het verhaal van Carl die op reis ging, nadien volgt Fibi zijn verhaal.

Carl de Cactus in Amerika

Een paar maanden geleden werd ik gecontacteerd door een Amerikaanse dame die heel graag Carl wou hebben. Na een paar mails over en weer, besloot ik om naar Baarle-Nassau te rijden en hem op de post te doen – ik vond het allemaal wel spannend, weet je, een van mijn knuffels die richting Amerika ging. Waarom in godsnaam vanuit Baarle-Nassau? Verzenden via PostNL bleek veel goedkoper te zijn dan Bpost, en Baarle is niet zo ver rijden vanuit hier 🙂

24291423_916110915211323_6481941339735412798_o.jpg
Safety first, Carl in de auto

Een dikke twee weken nadat hij op de post gegaan was, kreeg ik foto’s aan van Carl in zijn nieuwe thuis in Glen Rock, Pennsylvania. De nieuwe eigenares had er ook nog een leuke anekdote bij geschreven, blijkbaar was “Carl de Cactus” een inside joke tussen haar en haar schoonzoon:

Let me tell you why I bought him from you. It’s a story. My daughter and son in law live in San Diego California. For Christmas, he wanted a cactus, so I told them to buy one and I would pay for it. They sent me a picture of the cactus they bought, being wheeled to their car by the nursery owner. My daughter labeled the picture “Carl ” (the name of the guy ) and I thought that’s what she named the cactus. Carl the Cactus. We had no idea that was a thing until I found it on the internet and on your Etsy site. So I had to have it and it’s going in his Christmas stocking to live in San Diego with the real Carl the Cactus! And that’s the story.

Bij deze leeft Carl dus hopelijk nog lang en gelukkig in de Verenigde Staten 🙂

 

Fibi de Vos

Een goede vriendin van me smolt bij het zien van Carl. Ik had al eens een draak gemaakt voor haar zoontje (die gigantische donkerblauwe), en nu wou ze iets voor haar dochtertje. Ik liet haar de hele site zien van Lalylala en na wat keuzestress had ze, samen met haar dochtertje, gekozen voor Fibi. Na wat zoeken naar een mooi garen – effen knaloranje is ook niet zo wauw voor een vos, wat structuur is mooier, vind ik zelf – besloot ik om Scheepjes Stonewashed te gebruiken.

De patronen van Lalylala haken lekker gemakkelijk weg. Combineer dat met een heerlijk garen als Scheepjes Stonewashed en je zal al snel doorhebben dat ik heel graag aan deze knuffel wou beginnen.

… Waar ik geen rekening mee had gehouden, was de uiteindelijke grootte van Fibi: Scheepjes is een wat dikker garen, dus ik moest een grotere naald gebruiken. Een grotere naald en dikker garen betekent natuurlijk een grotere knuffel. Uiteindelijk werd Fibi een grote vos waarmee een kindje van 3 heerlijk kan knuffelen:

De vreugde straalde dan ook van de foto’s af die ik achteraf kreeg. Weer een kindje blij, dat maakt mij vanzelfsprekend ook blij! 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s